Actueel & kennis

Projectbezoek wijk Oud Woensel met collectief WKO-systeem

Nieuws 14 november 2022 Pim Munters

Team warmtetransitie op bezoek bij voorloperproject Oud Woensel van Merosch.

Team warmtetransitie is op bezoek geweest in de wijk Oud Woensel in Eindhoven. Hier hebben de adviseurs van het team meer inzicht gekregen in een gerealiseerd project. In deze wijk is een collectief WKO-systeem nieuw aangelegd en al enkele jaren succesvol in gebruik.

Vaak is het team vooral betrokken bij de onderzoeksfase aan de voorkant van het project. Het was daarom erg interessant om nu ook de realisatie te bekijken. Ze hebben verschillende technische ruimtes bekeken en er werden door het projectteam en Woonstichting ‘thuis presentaties gegeven.

De uitdagingen

De uitdagingen waar woningbouwcorporaties mee te maken krijgen, hebben grote invloed op het ontwerp van de wijk en het energiesysteem. Het is daarom van belang om dit in een vroeg stadium al mee te nemen. Betaalbaarheid en gebruiksgemak is daarbij essentieel.

Moderne, gezonde en groene duurzame wijk

Als 1 van de ‘Ella Vogelaar wijken’ werd Oud Woensel gerenoveerd naar een moderne, gezonde, groene duurzame wijk. Merosch is verantwoordelijk geweest voor het ontwerp, de ontwikkeling, de begeleiding, aanbesteding en uitvoeringsbegeleiding van een duurzaam en betrouwbaar energiesysteem. Hierdoor leven bewoners van Woonstichting ‘thuis nu in prettige woningen met zeer lage energielasten.

Actueel & kennis