Team

Gerrit Jan Vaatstra

Senior adviseur - onderzoek

In de afgelopen 14 jaar heeft Gerrit Jan zich in de rol van consultant en (interim) projectmanager voornamelijk ingezet in het optimaliseren en verduurzamen van de gebouwde omgeving. Dit zowel vanuit onderzoekskant als projectrealisatie en monitoring.

Binnen Merosch focust Gerrit Jan zich op het thema strategisch verduurzamen van vastgoed. Een optimaal duurzaam gebouw is een gebouw dat toekomstbestendig is door in te spelen op de behoefte van de gebruikers en daarmee een aantrekkelijke plek is om te werken, ontmoeten of recreëren. Hij begeleidt opdrachtgevers in de transitie naar een duurzaam vastgoedportefeuille. Zowel voor bestaande gebouwen als nieuwbouw en gebiedsontwikkelingen. Momenteel werkt hij voor verschillende opdrachtgevers om de vertaalslag te maken naar een transitieplan met hoge duurzaamheidsambities per specifiek gebouw. Kortom, integraal denken, gericht doen.

Voor de toekomst ziet Gerrit Jan dat ontmoeting, samenwerken en kennisuitwisseling meer centraal komt te staan in de kantooromgeving. Concentratiewerk zal meer thuis uitgevoerd worden. Deze ontwikkeling is versneld door de coronacrisis. Dit vraagt een nieuwe blik op de huisvestingsstrategie, de functie van gebouwen en het bijbehorende huisvestingsconcept. Om hierin echt stappen te zetten, moet de focus verschuiven van optimaliseren naar een fase van transformeren.

Neem contact op:

Meer Merosch

Heeft u een vraag? Bel of mail ons gerust.

Foto: teamuitje klimmen
Maak kennis met ons team
Team

Opdrachtgevers

Opdrachtgevers