Team

Chris van der Elst

Senior adviseur - ontwerp

Chris is zijn loopbaan gestart als monteur bij verschillende bedrijven en in verschillende takken van de installatietechniek. Hij is doorgegroeid naar de functie van ontwerper/calculator bij A. de Jong Groep. In Maart 2019 is hij bij Merosch gaan werken waar hij de rol van adviseur heeft opgepakt. Binnen deze rol houdt hij zich onder andere bezig met het energiezuinig én gezond maken van bestaande scholen. Naast bestaande bouw komt ook nieuwbouw binnen het werk van Chris aan bod. Voor nieuwe scholen en appartementencomplexen maakt hij complete installatieontwerpen. Bij de appartementencomplexen ligt de focus vooral op de thema’s energieneutraliteit en circulariteit.

Favoriete project
Eén van de projecten voor Merosch waarin Chris een interessante uitdaging zag, was het combineren van een school en een zwembad op een gezamenlijke WKO-installatie. De combinatie van een complexe installatie, meerdere gebouwen en maximale energiebesparing maakt dit tot een project waar hij met een goed gevoel op terugkijkt.

Water als basis groene omgeving
Naast eerdergenoemde werkzaamheden wil Chris zijn tijd bij Merosch ook gebruiken om mogelijkheden te onderzoeken om het gebruik van drinkwater en daarmee de productie van afvalwater terug te dringen. Hij verwacht dat het afvoersysteem dat we in Nederland kennen, gaat veranderen en we lokaal uit het afvalwater energie en grondstoffen gaan winnen en hergebruiken. Op die manier kan water dienen als basis voor een groene omgeving.

Neem contact op:

Team

Opdrachtgevers

Opdrachtgevers