Actueel & kennis

Portiersloge Westergasfabriekterrein Amsterdam wint Arie Keppler Prijs

Nieuws 30 november 2020 Esther Wagensveld

Een van onze projecten heeft de Arie Keppler Prijs 2020, in de categorie ruimtelijke inpassing, gewonnen!

Allard van der Hoek
Allard van der Hoek
Allard van der Hoek
Allard van der Hoek

Een van onze projecten heeft de Arie Kepler Prijs 2020 gewonnen! Deze tweejaarlijkse prijs wordt uitgereikt om beleidsontwikkelingen en gerealiseerde projecten op het gebied van architectuur, stedenbouw, landschap en erfgoed met een voorbeeldstellende betekenis in de spotlight te zetten.

Duurzame installatieadviseur

Merosch is in opdracht van gemeente Amsterdam betrokken geweest als duurzame installatieadviseur bij dit project. Het ontwerp is van BureauVanEig, opdrachtgever: gemeente Amsterdam Matrawi Regaloado. Andere betrokken partijen: Kneppers (aannemer), Bouwadviesbureau Strackee (constructieadviseur), Stieva metaal groep (aluminium).

WTW-systeem en zonnepanelen

Het gebouw is geïnspireerd op de originele achthoekige portiersloge. Deze vorm is ideaal voor de functie, aangezien het uitstekende zichtlijnen biedt, zowel van binnen naar buiten, als andersom. Er is grotendeels gebruik gemaakt van biobased materialen. Zo is de gevel afgewerkt met hout en geïsoleerd met vlaswol en wordt het verwarmd en gekoeld door middel van een splitunit en WTW-systeem. De zeven PV-panelen op het dak voorzien de portiersloge van stroom.

Juryrapport: 'Meer dan een snoepje'

Lees hier het juryrapport

Bekijk de digitale prijsuitreiking terug

Livestream Arie Kepler prijs 2020

Actueel & kennis