De gemeenten Rotterdam, Den Haag, Dordrecht en Leidschendam-Voorburg hebben bekendgemaakt hun aandelen in het grootste duurzame energiebedrijf van Nederland, Eneco, te willen verkopen.

Jan Willem Zwang is samen met Greencrowd een actie gestart om Eneco in handen te houden van het publiek, omdat zij vinden dat Eneco daar echt beter af is. De actie vindt u hier.

Merosch is van mening dat energiebedrijven elementaire nutsvoorzieningen zijn voor de samenleving en dat Eneco daarom beter af is in publieke handen dan in handen van een ander bedrijf, ongeacht of dit een buitenlands energiebedrijf is, een private-equity-partij of een partij als Shell of BP.

Mocht u ook vinden dat Eneco in handen van het publiek moet blijven, steun dan de actie. Wanneer blijkt dat er voldoende animo is, gaat Greencrowd de dialoog aan met Eneco en met de gemeenten. Dan zal alles concreet uitgewerkt worden. Enige onderbouwing van het betoog van Jan Willem Zwang is te lezen in de blog die hij er eerder over schreef. Lees daarnaast het artikel van Jan Rotmans over de verkoop van de aandelen op deze pagina (als afbeelding toegevoegd). 

Terug naar het overzicht

"Wees de verandering die je in de wereld wilt zien"
Mahatma Gandhi