Inmiddels is de term #vangaslos niet meer weg te denken en ook binnen de bestaande bouw is er een beweging gaande. Merosch is op dit moment met verschillende partijen aan de slag gegaan om hier grote stappen in te zetten.

Er wordt onder andere met twee grote woningcorporaties en netbeheerders in Utrecht en Amsterdam uitgezocht hoe verschillende bestaande flatgebouwen van het gas af kunnen. Daarnaast worden er binnenkort met een handvol gemeenten wijkanalyses gedaan om inzichtelijk te maken welke wijken binnen die gemeentes het beste als eerste #vangaslos kunnen gaan. De komende periode krijgen deze projecten steeds meer vorm en kunnen we hier meer informatie over verstrekken. De resultaten die hieruit naar voren komen, zullen we met toestemming van de opdrachtgevers met jullie delen.

Het is goed om te zien dat het besef er is dat ook bestaande gebouwen van het gas af moeten. Echter, is het een grote uitdaging waarin men wel realistisch moet blijven. Hierin zijn we graag partner en adviseur om dit financieel overzichtelijk te maken en praktisch zo goed mogelijk uit te voeren.

Eind juni waren twee goed gevulde Merosch Open Source middagen met het thema #vangaslos binnen bestaande bouw. Lees hier de samenvatting.
Er is ook een BLOG: Particuliere woningeigenaar grootste uitdaging naar aanleiding van de Merosch Open Source #vangaslos verschenen.

Terug naar het overzicht

"Het is niet genoeg te weten, men moet ook toepassen, het is niet genoeg te willen, men moet ook handelen."
Goethe 1749 - 1832