Samen met LPM Development B.V., LANDLAB landscape architects en MIX Architectuur.

Begin september hebben we te horen gekregen dat we de ambitieuze prijsvraag voor Bosrijk Cluster 14 te Eindhoven hebben gewonnen met een circulair en klimaatadaptief plan Waldschap, waarbij alles is ontworpen volgens The Natural Step. We zijn daar ontzettend trots op en kijken uit naar de verdere uitwerking samen met LPM Development B.V., LANDLAB landscape architects en MIX Architectuur B.V.

In de wijk Bosrijk te Eindhoven worden 48 duurzame koopwoningen ontwikkeld. De woningen worden in 4 clusters gerealiseerd en zijn geheel met het landschap verweven. De gevels worden uitgevoerd in hout, waardoor de woningen opgaan in dit landschap. De auto’s zijn uit het zicht geparkeerd. Daarnaast zijn biodiversiteit, sociale cohesie, comfort en toekomstgerichtheid belangrijke thema’s in deze ontwikkeling. Zowel op het thema 'ruimtelijke kwaliteit' als op het thema 'duurzaamheid' is maximaal gescoord en op beide thema's hebben we dus gewonnen.

Volgens de jury van de selectie : “Dit plan heeft de sterkste integratie van de selectie tussen landschap, stedenbouw en architectuur. Het landschap is overal aanwezig en de woningen zijn subtiel daarin geplaatst. Het open en ontspannen karakter van het plan is uitnodigend voor alle bewoners van Bosrijk en omstreken. Het plan overtuigt op alle aspecten en heeft een unieke uitstraling.”

Het plan is te downloaden op deze pagina bij 'Downloads'.  

Bron afbeeldingen: © LPM Development BV

Terug naar het overzicht

"Het is niet genoeg te weten, men moet ook toepassen, het is niet genoeg te willen, men moet ook handelen."
Goethe 1749 - 1832