Circulair Cityplot Buiksloterham in Amsterdam is op de tweede plaats geŽindigd tijdens SKG Awards.

Op 29 oktober zijn de drie genomineerde projecten voor de SKG Award Duurzame ontwikkeling bekend gemaakt: Duurzaam Goeree in Goeree-Overflakkee, Buiksloterham in Amsterdam en Hart van Zuid in Rotterdam. Tijdens het SKG-jaarcongres op 7 november onthult de jury wie de winnaar is. Die mag 5000 euro besteden aan een duurzaam doel. Buiksloterham is een project waar Merosch aan meewerkt. 

Circulair Cityplot Buiksloterham, Amsterdam

In het project Circulair Cityplot Buiksloterham herontwikkelen diverse partners een monofunctionele industriezone. Het gaat om circa 550 woningen en 5000 m2 aan werkunits en horeca in Amsterdam-Noord. Merosch, de gemeente Amsterdam, Metabolic, Studioninedots, DELVA Landscape Architects, Waternet én toekomstige bewoners volgen op innovatieve wijze de principes van de circulaire stad.

Geen gas

Er komt geen gasinfrastructuur, wél nieuwe sanitatie - denk aan het winnen van energie en grondstoffen uit afvalwater - en het project voorziet in vernieuwende mobiliteitsconcepten. Inmiddels zijn de eerste CPO-blokken af, is een van de parkeergarages gerealiseerd en zijn meerdere zelfbouwkavels en appartementencomplexen gerealiseerd.

UPDATE: uitslag

Het project Circulair Cityplot Buiksloterham is op de tweede plaats geëindigd. Duurzaam Goeree-Overflakkee is de winnaar geworden. 

Over SKG Award

De SKG Award is bedoeld voor gebiedsgerichte ontwikkelingen met een duurzame, integrale visie. De jury onder voorzitterschap van hoogleraar gebiedsontwikkeling Co Verdaas is zeer te spreken over de kwaliteit van de 13 inzendingen: “We constateren met vreugde dat het begrip duurzaamheid steeds breder wordt ingevuld. Het gaat ook om circulariteit, inclusiviteit, draagvlak en economisch perspectief.”

Bron: gebiedsontwikkeling.nu

beeld: Vero Visuals

Terug naar het overzicht

"Wees de verandering die je in de wereld wilt zien"
Mahatma Gandhi