Merosch is betrokken als duurzaamheidsadviseur.

Architectenbureau NOAHH uit Amsterdam gaat het nieuwe Theater aan de Parade ontwerpen. Het schetsontwerp van NOAHH draagt bij aan de verdere ontwikkeling van ’s-Hertogenbosch tot cultuurstad van het Zuiden. In het gebouw komen 3 multifunctionele zalen. Elk met een eigen sfeer en een eigen programmering. Alle ruimtes zijn verbonden door ruime foyers. Met veel daglicht en zicht op de Parade. Het theater is straks een verlengstuk van de Parade.

De volgende stap

Deze maand start ook de volgende fase van de aanbesteding van een aannemer. Het ontwerpteam gaat samen met de aannemer het ontwerp verder uitwerken tot een Definitief Ontwerp. Zo zorgen we ervoor dat het ontwerp straks binnen het budget ook gemaakt kan worden. We verwachten dat het nieuwe theater zijn deuren opent bij de start van het theaterseizoen 2023/2024.

Meedenken

Met vertegenwoordigers van belangengroepen en bewoners uit de omgeving overleggen we over de plannen. Zij zijn vertegenwoordigd in een klankbordgroep. Deze groep denkt ook mee over de uitvoering als het gaat om bijvoorbeeld bereikbaarheid, toegankelijkheid en communicatie. Daarnaast vindt de uitwerking van het ontwerp natuurlijk plaats in nauwe samenwerking met het Theater aan de Parade.

Meer informatie

Meer informatie over het nieuwe Theater aan de Parade is te vinden op www.s-hertogenbosch.nl/theater.

Terug naar het overzicht

"Zonder wrijving geen glans"
Ronald Schilt