Minister Kajsa Ollongren van Binnenlandse Zaken bezocht 13 december 2018 Palenstein.

Minister Kajsa Ollongren van Binnenlandse Zaken bezocht 13 december Palenstein. In de oude Tango-garage, die nu dient als opleidingslocatie voor studenten, kreeg zij uitleg over de wijze waarop de gemeente samen met de woningbouwcorporaties, Stedin en MBO Rijnland van Palenstein een aardgasvrije wijk wil maken.

Na ontvangst door burgemeester Charlie Aptroot en de directeur van De Goede Woning kregen diverse partijen het woord, waaronder wethouder Robin Paalvast (op foto rechts), Factory Zero, De Goede Woning en Merosch.

Merosch is betrokken als duurzaamheidsadviseur bij dit project. Het gaat om meer dan 1000 woningen die van het gas los gaan. Merosch onderzoekt de financiële en technische haalbaarheid van een collectief WKO systeem.  

Zoetermeer heeft onlangs een rijkssubsidie ontvangen ter bevordering van de energietransitie. In samenwerking met woningbouwcorporaties, Stedin en MBO Rijnland is Palenstein een ‘living lab’ geworden waar studenten in de praktijk kunnen zien wat erbij komt kijken om een wijk aardgasvrij te maken.

De Raad voor de Leefomgeving en Infrastructuur (RLI) overhandigde na het overleg het rapport ‘Energietransitie Go’ aan de minister.

Terug naar het overzicht

"Wees de verandering die je in de wereld wilt zien"
Mahatma Gandhi