9 en 11 oktober 2017: kennisdelingen over de kansen en belemmeringen van een circulaire economie. Schrijf u nu in.

Voor een blijvende bewoonbare aarde, is de transitie naar een circulaire economie noodzakelijk. In dit kader hebben wij recentelijk ook het grondstoffenakkoord ondertekend en zal de nieuwe regering ook sterk inzetten op dit thema. Merosch organiseert een Open Source rondom dit thema. Wat zijn de kansen en belemmeringen om gebouwen circulair te ontwikkelen, bouwen en renoveren? Welke ervaringen kunnen we als architecten, ontwikkelaars en opdrachtgevers met elkaar delen? Deze vragen staan centraal tijdens deze Merosch Open Source.

Inhoud Merosch Open Source 'Circulair bouwen en ontwikkelen'

Dit jaar is Merosch bezig met de circulaire renovatie van een gymzaal in Bodegraven uit 1955 dat gaat dienen als kantoor. Daarnaast zijn we betrokken bij de circulaire renovatie van Nieuw Comenius Lyceum en de gebieden Circulair Buiksloterham en Circulair Hofstad Houten. De kennis en ervaring die wij hierbij opdoen delen wij graag in deze sessie. Onderwerpen die aan de orde komen zijn:

  1. Wat zijn belangrijke kansen voor het circulair renoveren van een gebouw?
  2. Wat zijn de grootste belemmeringen voor circulair renoveren en wat zijn de ontwikkelingen in de sector om de belemmeringen weg te nemen?
  3. Hoe komen we tot een circulaire gebiedsontwikkeling en wat zijn de belangrijkste thema’s?
  4. Welke bestaande tools en instrumenten (bijv. GPR en BREEAM) kunnen worden ingezet om circulaire ambities waar te maken en wat zijn de beperkingen?
  5. Uw vraag...
  6. Uw inbreng...

Het bijzondere aan Merosch Open Source is, dat naar aanleiding van de aanmeldingen en de aangegeven kennis het definitieve programma en sprekers worden samengesteld. (Het programma en de deelnemerslijst ontvangt u een week van te voren). Uiteraard kunt u er van uitgaan dat dit met zorg wordt uitgekozen. Het doel is om goede ervaringen en kennis rondom circulair bouwen en ontwikkelen te delen. Heeft u dus zelf een vraag of kennis die u graag wilt delen? Dan kunt u dit aangeven op het aanmeldformulier en na zorgvuldige selectie kan het zijn dat u gevraagd wordt om te spreken.

Bas van de Griendt

Eerste kennisdeler bekend

Op maandag 9 en woensdag 11 oktober verzorgt Bas van de Griendt de inleiding en licht hij toe wat een circulaire economie volgens hem is. Daarnaast zal hij een 'denkraam' aan het publiek voorleggen om de discussie over de circulaire economie goed op gang te brengen. Bas van de Griendt is oprichter van Stratego Advies en lid van het transitieteam Circulaire (Bouw)economie, één van de vijf transitieteams in het kader van het rijksbrede programma Nederland circulair in 2050.

Kennisdelers maandag

Irene ten Dam zal vanuit Economic Board Utrecht toelichten hoe zij de circulaire economie stimuleren, Dennis Hauer van Urban Climate Architects licht een voorloopproject van een circulaire herontwikkeling in Delft toe. Ronald Schilt zal vanuit Merosch over verschillende voorbeeldprojecten kennis delen waaronder de circulaire renovatie van ons nieuwe kantoor.

Kennisdelers woensdag

Peter Musters van VBI zal ingaan op circulariteit en het betonakkoord. Ronald Schilt zal vanuit Merosch verschillende voorbeeldprojecten toelichten waaronder de circulaire renovatie van ons nieuwe kantoor. Verdere invulling wordt op dit moment hard aan gewerkt. Mocht u een interessante bijdrage kunnen leveren, schrijf u dan direct in.

Wanneer en waar? 
(donderdag 12 oktober is komen te vervallen).

  • Maandag 9 oktober van 13.30 tot 17.00 uur (na 16.30 is een kleine netwerkborrel)
  • Woensdag 11 oktober van 13.30 tot 17.00 uur (na 16.30 is een kleine netwerkborrel)

Alle sessies vinden plaats bij Merosch op kantoor in Bodegraven aan de Klipperaak 201.
U kunt uw auto makkelijk parkeren op het terrein, er zijn ook laadpalen aanwezig.
Als u met de trein komt, kunnen wij u ophalen bij het station.

Aanmelden en kosten

Er zijn geen kosten verbonden aan deelname. Wel wordt er een actieve bijdrage verwacht.
Daarnaast gaan wij er vanuit dat u zich minimaal een week van te voren afmeldt als u toch verhinderd bent. U kunt zich aanmelden via onderstaand aanmeldingsformulier:

AANMELDINGSFORMULIER

Doelgroep

De doelgroepen voor deze Merosch Open Source zijn: architecten, gebouweigenaren en ontwikkelaars*.

*Bij overboeking van de Open Source krijgen personen uit de primaire doelgroep de voorkeur.

Bevestiging

Zodra het minimum van 10 deelnemers zich heeft ingeschreven, ontvangt u een bevestiging. (Het maximum aantal deelnemers is 20 personen*. Als meer dan het maximum van 20 deelnemers zich aanmeldt, zal een extra sessie worden ingepland). Uiterlijk een week voor de sessie ontvangt u het programma en een overzicht van de deelnemers.

*Merosch selecteert bij meer dan 20 inschrijvingen op één dag op basis van inschrijving en functieprofiel.

Doel Merosch Open Source

Merosch Open Source heeft tot doel kennis over het verduurzamen van de gebouwde omgeving beter, goedkoper en sneller toegankelijker te maken. Dit doen wij door voor gerichte doelgroepen rondom één specifiek onderwerp een Open Source sessie te organiseren. Voor meer informatie klik hier.

Terug naar het overzicht

"Het is niet genoeg te weten, men moet ook toepassen, het is niet genoeg te willen, men moet ook handelen."
Goethe 1749 - 1832