In samenwerking met RVO zoekt Merosch praktijkvoorbeelden van bestaande woningen die #vangaslos zijn gegaan.

Gasloos, #VanGasLos, dergelijke termen zijn aan de orde van de dag. Bij nieuwbouw wordt er gelukkig steeds minder gekozen voor een gasinfrastructuur. Maar ook bij bestaande gebouwen is er de noodzaak voor een duurzaam alternatief. Echter, is de inpassing hier een stuk complexer, omdat het gebouw niet op het gekozen concept afgestemd kan worden. Qua complexiteit en zeker qua omvang, vormt de bestaande bouw de grootste uitdaging. Daarom zoeken wij praktijkvoorbeelden, om sneller stappen vooruit te maken in het van gas los maken van bestaande gebouwen. Deze sector is het meest bepalend als het gaat om de energietransitie naar een aardgasvrij Nederland.

Praktijkvoorbeelden gezocht: #vangaslos bestaande bouw

In samenwerking met RVO (Rijksdienst voor Ondernemend Nederland) is Merosch op zoek naar praktijkvoorbeelden binnen de bestaande bouw om bewoners en woningcorporaties die van gas los willen, een duwtje in de rug te geven. De ervaringen en de lessen die daaruit getrokken worden, helpen bij toekomstige transities van bestaande gebouwen. Merosch voert in opdracht van RVO een onderzoek uit waar deze praktijkvoorbeelden deel van uitmaken.

Bent u zelf van gas afgestapt met uw woning? Of kent u iemand die zijn of haar ervaringen graag met ons wil delen? Neem dan contact op met Jelle van der Knijff via j.vanderknijff@merosch.nl. Uw deelname aan het onderzoek draagt bij aan een snellere transitie naar een aardgasloos Nederland.

Terug naar het overzicht

"Logica brengt men van A naar B, verbeelding brengt men overal."
Albert Einstein 1879 - 1955