Door verschillende projectontwikkelaars worden we uitgenodigd deel uit te maken van het tenderteam op het gebied van duurzaamheid. Daarin zijn we inmiddels behoorlijk succesvol en hebben we met een aantal teams tenders gewonnen.

Tender AziëPARK

Samen met VORM hebben we meegedaan met de tender AziëPARK voor het ontwikkelen en bouwen van twee woontorens (ca. 100 tot 125 woningen) aan de Aziëweg in het stadsdeel Schalkwijk te Haarlem. Een belangrijk criterium voor het winnen van de tender was de mate van duurzaamheid.

Het winnende team: VORM, Geurst & Schulze Architecten, Bosch Slabbers landschapsarchitecten, Pieters Bouwtechniek, J. van Toorenburg Installatietechniek, Vaecon, Render Art en Merosch.

Tender Leidsche Rijn Utrecht

Voor Janssen de Jong Projectontwikkeling heeft Merosch bijgedragen aan het winnen van de prijsvraag voor het kunnen ontwikkelen en bouwen van verschillende kavels in het Leidsche Rijn Centrum. Na vele ontwerpsessies met het tenderteam is een zeer ambitieus, interessant en integraal concept ontstaan. Een EPC score van -0,5 per woning en een gemiddelde GPR score van 8,6.

Het winnende team: Janssen de Jong Projectontwikkeling, op ten noort blijdenstein architecten en adviseurs, HILBERINKBOSCH architecten, Alba Concepts, De Koning Makelaars, Enjoy Branding | Concept & Creatie, 3D Capacity, Kentek, LomboXnet en Merosch.

Tender Parkzoom 4 Bergschenhoek

Voor Timpaan heeft Merosch invulling gegeven aan het duurzaamheids-concept voor het winnen van deprijsvraag Parkzoom 4 te Bergschen-hoek. De uitdaging was hier om een Nul-Op-de-Meter appartementencomplex te realiseren met een minimale GPR score van7,0 op het thema Milieu.

Het winnende team: Timpaan, Wubben Chan architecten, Hermes Project en Merosch.

Tender Raaks III Haarlem

Voor HBB Groep heeft Merosch meegedaan met de prijsvraag voor het kunnen ontwikkelen en bouwen van het deelgebied Raaks III te Haarlem. In dit kader heeft HBB aan Merosch gevraagd te adviseren op welke wijze het appartementencomplex binnen Raaks III zo duurzaam mogelijk gerealiseerd kan worden. Uiteindelijk is een mooi, groen en gezond Nul-Op-de-Meter appartementencomplex ontstaan met een gemiddelde GPR score van 8,5.

Het winnende team: HBB, Geurst & Schulze Architecten, Hosper landschapsarchitectuur en stedebouw, bk ingenieurs, Beaumont Communicatie & Management en Merosch.

Beelden onder in volgorde van bovenstaande tekst.

Terug naar het overzicht

"Logica brengt men van A naar B, verbeelding brengt men overal."
Albert Einstein 1879 - 1955