Op woensdag 29 november organiseert BlauwZaam een kennissessie over een gas-loos-bestaan. Ronald Schilt is een van de sprekers.

De energietransitie is in Nederland inmiddels in volle gang. We weten dat het anders moet. Dat aardbevingen in Groningen moeten stoppen, dat we niet afhankelijk kunnen blijven van fossiele bronnen en dat de CO2-uitstoot drastisch omlaag moet.

Weten en willen

Maar weten en willen kunnen mijlenver uit elkaar liggen. Want als je weet dat we naar een gas-loos-bestaan gaan, wil dat nog niet zeggen dat de weg zonder hobbels is en je snel bij je bestemming komt.

Technisch zijn er hoegenaamd geen problemen, maar aan draagvlak en daadkracht schort het. Het jaar 2050 lijkt nog ver weg, maar 2020 is al heel dichtbij.

Weg met koudwatervrees

Op woensdag 29 november organiseert BlauwZaam een kennissessie over een gas-loos-bestaan. Gemeenten van de Vijfheerenlanden Alblasserwaard én Energitie (Energiezuinig wonen in Rivierenland) maken deze bijeenkomst mede mogelijk. Wij nodigen u daarvoor van harte uit!

De bijeenkomst biedt praktische handvatten en neemt koudwatervrees weg. Bouwen zonder gasaansluiting is al lang realiteit. Deze middag delen verschillende experts in korte inspirerende pitches hun kennis en ervaring uit eigen school.

Waar?

De bijeenkomst vindt plaats in Het Oude Posthuys, Meent 57 in Leerdam.

Programma

  • 13.30 – 14.00 uur Inloop en netwerken
  • 14.00 – 14.10 uur Inleiding en welkom door Josia Bikker
  • 14.10 – 14.30 uur Vraaggesprek met wethouder Maks van Middelkoop
  • 14.30 – 15.00 uur Presentatie Merosch over o.a. een gasloos herbestemmingsproject
  • 15.00 – 15.15 uur Presentatie Bongers Architecten over een nieuw, gasloos dorpshuis
  • 15.15 – 15.30 uur Presentatie Stout / Herkon over gasloze projectontwikkeling en de betrekking van de consument hierbij
  • 15.30 – 15.45 uur Presentatie de Jong Zeeuw Architecten over twee gasloze projecten
  • 15.45 – 16.00 uur einde en discussie door Josia Bikker en Rolia Wiggelinkhuijsen
  • 16.00 – 17.00 uur netwerken, kennis en inspiratie delen

Tijdens deze bijeenkomst treft u vertegenwoordigers van politiek en bedrijfsleven in de regio’s Rivierenland en Alblasserwaard Vijfheerenlanden die betrokken zijn bij bouwen en wonen. Wilt u kennis delen, informatie opdoen, netwerken, en een gas-loos-bestaan samen met anderen verder brengen? Meldt u zich dan aan.

Hier AANMELDEN

Entree is gratis. Wel aanmelden!

Komt u ook?

Nieuwe ontwikkelingen scheppen uitdagingen en creëren kansen. Wie nu al inspeelt op de uitdagingen van een gas-loos-bestaan bouwt aan zijn duurzame rol en versterkt zijn positie.

Wij bevelen u deze bijeenkomst van harte aan. U gaat gegarandeerd met veel inspiratie huiswaarts om met nieuwe kennis en inzichten aan de slag te gaan.

Graag tot ziens op 29 november in Leerdam!

Alle huizen gasloos maken "gigantische maar haalblare klus" kopte Stedin

Organisatie

Terug naar het overzicht

"Als men ziet wat juist is, en het nalaat, is het gebrek aan moed."
Confusius 551 v.c. - 479 v.c.