Op 10 april tijdens het Green Tie gala was de uitreiking; een mooie 29e plek behaald.

Tijdens het Green Tie gala op Building Holland werd bekend gemaakt dat Ronald Schilt (directeur bij Merosch) op de 29e plek staat. Onno Dwars werd bekroond tot winnaar van de prestigieuze ABN AMRO Duurzame 50 award. De top 3 werd verder gevormd door Yvette Watson (2) en Andy van den Dobbelsteen (3). Gefeliciteerd allen met deze mooie bekroning!

Trots

We zijn trots dat onze directeur Ronald Schilt in de top 30 staat dit jaar. Al tien jaar lang werkt hij aan het verduurzamen van de gebouwde omgeving. Dit doet hij met veel passie en drijfveer en samen met het team van Merosch dat inmiddels bestaat uit ruim 15 medewerkers. Elke dag wordt aan ambitieuze projecten gewerkt. Als gevolg hiervan zijn we bij Merosch betrokken bij zeer veel koploper projecten op het gebied van duurzaamheid. 

Het kantoor zit in een oude gymzaal uit 1955 die Merosch kon kopen van de gemeente. Het is circulair gerenoveerd, gasloos, energieleverend, maar bovenal een fantastisch gebouw met een unieke uitstraling met de gymzaalvloer en zelfs het klimrek aan de wand.

Lees het uitgebreide bericht over de uitreiking hier.

 

Wat is de ABN AMRO Duurzame 50?

De ABN AMRO Duurzame 50 is de jaarlijkse thermometer betreffende duurzaamheid in de bouw en vastgoed in Nederland. De lijst weerspiegelt wat er het afgelopen jaar is gebeurd op het gebied van duurzaamheid in de bouw en vastgoedsector. Ieder jaar vraagt de vakjury, onder leiding van de winnaar van de vorige editie, zich af wat de belangrijkste vraagstukken en trends zijn en welke mensen daar het meest aan bijdragen.

Wie zijn de koplopers, maken meters, zetten de agenda, werken samen en brengen creativiteit en vernieuwing in? Wie zijn die mensen die over genoeg daadkracht, charisma, contacten, kennis en visie beschikken om de gebouwde omgeving ook echt duurzamer te maken?

Een jury beoordeelt op vier onderdelen: bijdragen aan het mogelijk maken van duurzame projecten, inzetten bij duurzame initiatieven, actieve kennisdeling over verduurzaming en het stimuleren en initiëren van duurzame samenwerking. Iedere genomineerde ontvangt voor deze onderdelen punten. Op basis van de puntenscore wordt de lijst, een top 50, samengesteld.

Terug naar het overzicht

"Zonder wrijving geen glans"
Ronald Schilt