Hoe krijg je een mooie, gezonde en duurzame school met een beperkt budget?

Dat was de uitdaging voor het ontwerpteam van de IKC Zeven Zeeën in Amsterdam-Noord (nummer 5 in de top 15 energiezuinige scholen van RvO).

In het ontwerpteam, bestaande uit o.a. Moke architecten en Merosch, is intensief onderzoek gedaan naar het realiseren van ruimten met veel daglicht en tevens een goed binnenklimaat, ook in de zomer! Deze masterclass zet het ontwerp en de bouw van IKC Zeven zeeën centraal als prachtig voorbeeld van een energieneutrale school mét een gezond binnenklimaat.

Energiegebruik en een gezond binnenklimaat kunnen soms tegenstrijdig zijn. Voldoende ventilatie is noodzakelijk voor een gezond binnenklimaat, maar ventileren kan ook veel energie kosten. Daarom deze masterclass: alle lessen die bij IKC Zeven Zeeën geleerd zijn, als ook alle nieuwe energiezuinige technieken en andere interessante ervaringen binnen dit project, bundelen we in een mooie bijeenkomst, op de school zelf. Deze masterclass is een pleidooi voor betekenisvolle gebouwen, onderwijsvisie en duurzaamheid. Omdat het een van de belangrijkste ontwerpopgaven is.

Directeur Ronald Schilt is een van de sprekers tijdens deze masterclass. 

Meer informatie en inschrijven

De masterclass was op woensdag 16 november van 14.00 uur tot 17.30 uur en werd gegeven op de school zelf. Inschrijven is niet meer mogelijk. Mocht u toch meer willen weten, kunt u altijd contact met ons opnemen. Lees de uitgebreide informatie op de BNA Academie website.

Bron afbeeldingen: Moke architecten

Terug naar het overzicht

"Mensen zijn geen gevangenen van het lot, alleen van hun eigen denken."
Franklin D. Roosevelt