Experts geven antwoord op vragen, aan de hand van inspirerende praktijkvoorbeelden.

Woningbouw wordt steeds meer gestuurd door duurzaamheidseisen en de vraag naar energiezuinige oplossingen. Zowel van partijen in de bouwkolom als van opdrachtgevers wordt verwacht dat ze voor duurzame klimaatinstallaties kiezen, waarbij de warmtepomp steeds meer een standaard wordt. Maar hoe zit het met de financiering van zulke installaties? Aan welke eisen moet worden voldaan? En hoe krijg je alle partijen op één lijn, als het om duurzame woningbouw en warmtepompen gaat? Tijdens het Nederlands Warmtepompen Congres 2016 geven experts antwoord op deze – en tal van andere – vragen, aan de hand van inspirerende praktijkvoorbeelden.

Dit congres wordt georganiseerd op dinsdag 7 juni bij Hotel Van der Valk in Veenendaal. Deze locatie is voorzien van een duurzame klimaatinstallatie met onder andere een warmtepomp. Tijdens het congres wordt congresbezoekers de mogelijkheid geboden om onder deskundige begeleiding een bezoek te brengen aan de installatieruimte met de warmtepomp.

Sessies/workshops

Er zijn drie rondes met verschillende interessante onderwerpen over o.a. financiering & bekostiging, BENG: de nieuwe energieprestatie en markt in cijfers, kansen die u niet mag laten liggen. Ronald Schilt (directeur van Merosch) verzogt een sessie op deze dag:

16.50 - 17.20 - Praktijkcase: integrale aanpak en oplevering

Het belang van de 'integrale' aanpak met behulp van een bouwteam wordt inmiddels breed onderkend. De praktijk blijkt soms echter weerbarstig. Aan de hand van een praktijkcase wordt in deze workshop geschetst hoe een project integraal wordt opgepakt en uitgevoerd, en wat deze manier van werken betekent voor het opgeleverde resultaat.

Directe link naar de workshop
Bekijk alle sessies
Bekijk alle sprekers

Warmtepomp Award

Drie genomineerde architecten presenteren het duurzame woningontwerp waarmee ze meedingen naar een Warmtepomp Award. Meer informatie over deze awards vind je hier.

Meer informatie:

Bekijk het programma
Direct inschrijven

Hopelijk tot ziens op dinsdag 7 juni!

Terug naar het overzicht

"Logica brengt men van A naar B, verbeelding brengt men overal."
Albert Einstein 1879 - 1955