Deze maand is collega Bart Advokaat 5 jaar bij Merosch in dienst. Hij schreef een korte intro in de nieuwsbrief. Lees hier hoe hij de toekomst ziet.

Inmiddels ben ik 5 jaar in dienst bij Merosch en heb ik met plezier gewerkt aan tal van zeer energiezuinige tot energieneutrale gebouwen. Voor ons is bij het realiseren van energieneutrale gebouwen enkel nog de vraag hoe we met name de ‘wil’ bij de opdrachtgever/gemeente kunnen organiseren.

Daarnaast kijken wij vooruit en zijn bezig met de vraag: ‘wat wordt het thema van de toekomst?’ Ik merk dat het realiseren van een behaaglijk binnenklimaat in gebouwen nog een enorme uitdaging is. De bouwsector is helaas nog steeds gewend om, voordat het bouwstof echt is neergedaald, als de bliksem te vertrekken. Dit moet anders en kan veel beter!

Aan de andere kant zie ik het thema materialen meer naar voren komen met instrumenten zoals BREEAM en WELL en in het overheidsbeleid met de (verplichte) MPG-berekening binnen de omgevingsvergunning. Het liefst ga ik zelfs een stap verder met het circulaire gedachtegoed. Ik en Merosch zijn klaar voor de nieuwe uitdaging, u ook…?

Lees hier de nieuwsbrief van het voorjaar 2017

Terug naar het overzicht

"Logica brengt men van A naar B, verbeelding brengt men overal."
Albert Einstein 1879 - 1955