In het Auditorium van de Technische Universiteit Eindhoven (TU/e) moeten de ketels vervangen worden. Er is onderzocht of het aantrekkelijk is de warmteopwekking te verduurzamen.

Vanwege het natuurlijke vervangingsmoment, de hoge NOx-uitstoot en duurzaamheidsambities van de TU/e is onderzocht wat een optimaal concept is voor het vervangen van de huidige warmteopwekinstallaties van het Auditorium (ca. 14.800 m2). Op de campus is een centraal WKO-systeem aanwezig, dat goede kansen geeft om een duurzamere opwekking te realiseren. Er is een koude tekort in het WKO-systeem, dat nu wordt opgelost door middel van koeltorens. Merosch is gevraagd te onderzoeken wat de mogelijkheden zijn in de verduurzaming van de warmteopwekking en hiervan een werkomschrijving te maken. Hierbij is rekening gehouden met het beperken van de invloed op de bestaande afgifte-installatie, aangezien hieraan vooralsnog geen werkzaamheden gepland zijn.

In de studie die Merosch heeft gedaan, zijn installatieconcepten voor de vervanging van de huidige warmteopwekinstallaties inhoudelijk beschreven en financieel doorgerekend, waarbij tevens een vergelijking is gemaakt met de huidige situatie. Op basis van deze studie kan de TU/e een onderbouwde keuze maken aangaande het toe te passen installatieconcept.

Terug naar het overzicht

"Logica brengt men van A naar B, verbeelding brengt men overal."
Albert Einstein 1879 - 1955