Een mooi, groen, gezond en energieneutraal ontwerp met een gemiddelde GPR-score van 8,5.

Voor HBB Groep heeft Merosch meegedaan met de prijsvraag voor het kunnen ontwikkelen en bouwen van het deelgebied Raaks III te Haarlem. Deze tender is uiteindelijk gewonnen.

Het gaat om de realisatie van twee woongebouwen:

  • “De Veste” met circa 16 appartementen, commerciële ruimte en een openbare fietsenstalling
  • “De Lantaarn” met circa 15 appartementen, 3 eengezinswoningen en commerciële ruimte

Wat betreft duurzaamheid waren naast enkele basiseisen de belangrijkste wensen: energieneutraal en gasloos. Op deze zaken na werd er maximale vrijheid gegeven om een zo duurzaam mogelijke inschrijving te bieden die aansluit bij het ontwikkelconcept. In dit kader heeft HBB aan Merosch gevraagd inzichtelijk te maken op welke wijze de appartementencomplexen binnen Raaks III zo duurzaam mogelijk gerealiseerd kunnen worden.

Uiteindelijk is een mooi, groen, gezond en energieneutraal ontwerp ontstaan met een gemiddelde GPR-score van 8,5.

Verdere uitwerking plan

Na het winnen van de tender is Merosch nu een bijdrage aan het leveren voor het definitieve ontwerp. Daarin begeleiden wij de ontwerpen van de installaties van de installateurs. Daarnaast verzorgt Merosch de EPC- en GPR-berekeningen, waarbij integratie van de maatregelen in het bouwkundig en installatietechnisch ontwerp wordt geborgd.

Circulair

Een leuk detail: er wordt ook gekeken of er materialen kunnen worden gebruikt van een elders te slopen gebouwen van de ontwikkelaar.

 

Terug naar het overzicht

"Wees de verandering die je in de wereld wilt zien"
Mahatma Gandhi