Maximaal scoren op duurzaamheid: EPC-score van -0,5 per woning en een gemiddelde GPR-score van 8,5.

Voor Janssen de Jong Projectontwikkeling heeft Merosch bijgedragen aan het winnen van een tender. In Leidsche Rijn Centrum in Utrecht worden 70 nieuwbouwwoningen ontwikkeld. Één van de belangrijkste criteria voor het winnen van de prijsvraag was de mate van duurzaamheid.

Nul-Op-de-Meter wonen en vervoeren

Naast Nul-Op-de-Meter woningen (NOM-Wonen) wordt er ook gedeeltelijk NOM-Vervoer aangeboden. Elektrische (deel)auto’s kunnen worden opgeladen met eigen opgewekte energie. Per woning is rekening gehouden met circa 15.000 elektrische kilometers per jaar.

Daarnaast zijn er diverse vooruitstrevende circulaire maatregelen toegepast. Dit alles levert een EPC-score van -0,5 per woning en een gemiddelde GPR-score van 8,5.

Kortom: energie, mobiliteit en circulariteit geïntegreerd met een hoge GPR-score als logisch resultaat: de woningen van de toekomst.

(Het boek dat is ingediend voor de tender is te downloaden op deze pagina).

Verdere uitwerking na winnen tender

Merosch heeft ook meegewerkt aan de verdere uitwerking van het plan. Denk hierbij aan het gereed maken van de EPG-, MPG- en GPR-berekeningen voor de Aanvraag Omgevingsvergunning. Daarnaast is er gekeken hoe de ruimtelijke inpassing van de installaties in de woningen kan worden gerealiseerd.

Hoge ambities worden waargemaakt

Dit project laat zien dat hoge ambities echt waargemaakt kunnen worden. Ten aanzien van de EPC en GPR-scores één van de hoogste in Nederland. Dat betekent dat er wel grote uitdagingen zijn en soms wat obstakels, maar het is gelukt!

 

Terug naar het overzicht

"Logica brengt men van A naar B, verbeelding brengt men overal."
Albert Einstein 1879 - 1955