Omschrijving:
Bij de ontwikkeling van de energieleverende gebouwde omgeving, is het afstemmen van vraag en aanbod van (elektrische) energie cruciaal. Dit betreft onder andere de energievraag van warmtepompen, elektrische auto’s enzovoort. Laatstgenoemden moeten met de inzet van nieuwe batterijtechnologie zo goed mogelijk afgestemd worden op het aanbod van duurzame energie uit windmolens, PV-panelen en brandstofcellen.

In de toekomst gaat het om de optimale afstemming van vraag en aanbod van energie voor wonen, mobiliteit en wijk gebonden voorzieningen. Waarbij mogelijk ook nog een transitie plaatsvindt van wissel- naar gelijkstroom.

Daarom zoeken we een pionier met een elektrotechnische of ICT achtergrond die een relevante rol wil spelen in de transitie van onze energievoorziening. Je werkzaamheden bestaan uit het onderzoeken en ontwikkelen van nieuwe energiesystemen.

Dit betreft niet alleen de technische kant, maar ook de samenhang hiervan met financiële haalbaarheden in (wijzigende) wet- en regelgeving.

Het profiel:
Uitgegaan wordt van een hbo+/wo-niveau in de richting elektro, elektronica of ICT. Werkervaring in de energiesector is een pre, maar niet noodzakelijk.

Heb je interesse in deze functie? Neem dan contact op met Ronald Schilt via info@merosch.nl

Terug naar vacature-overzicht

"Het is niet genoeg te weten, men moet ook toepassen, het is niet genoeg te willen, men moet ook handelen."
Goethe 1749 - 1832