Willen we stappen vooruit maken in het verduurzamen van de gebouwde omgeving, dan moeten we beter, goedkoper en sneller beschikken over de kennis die elders is opgedaan. Daarom delen we alle kennis rondom de circulaire renovatie van onze nieuwe huisvesting. Een Living Lab waarin we nieuwe technieken en methoden toepassen. Deze kennisdeling is essentieel voor het sneller verduurzamen van de gebouwde omgeving. Mocht u ideeŽn hebben of mooie projecten die we via Living Lab kunnen delen of onderzoeken? Dan horen wij dat graag.

Merosch%20Living%20Lab.png

Merosch heeft voor haar eigen huisvesting recentelijk een karakteristieke gymzaal uit 1955 in Bodegraven aangekocht. Voordat we daar ons kantoor vestigen, willen we het gebouw aanpassen tot een huisvesting die inspireert, energie geeft en een “Living Lab” is van toekomstige duurzame technieken en methoden.

Energielabel G

De gymzaal heeft nu energielabel G en Merosch gaat voor dit gebouw nog verder dan het hoogst haalbare label A++++. In onze brainstorm over de geplande verbouwing kwamen onderwerpen aan bod zoals: gezond, circulair, volledig gelijkstroom, energieleverend, het BREEAM-keurmerk (minimaal Excellent), het GPR-instrument (minimaal een 9) en het WELL-duurzaamheidscertificaat (minimaal Gold).

Bekijk het fotoverslag van de brainstormmiddag.

Living Lab 

Merosch zocht naar een nieuwe locatie vanwege de interne groei van het bedrijf. Directeur Ronald Schilt: ”Voordat we ons vestigen in het nieuwe pand, willen we het aanpassen tot een huisvesting die inspireert, energie geeft en een ‘Living Lab’ is van toekomstige, duurzame technieken en methoden. Onlangs hebben we met verschillende relaties van ons gebrainstormd over hoe we dit kunnen bereiken. We vonden het mooi om dit te doen op de landelijke Dag van de Duurzaamheid die recent weer plaatsvond.”

Renovatie en verhuizing

Half oktober heeft de gemeente Bodegraven-Reeuwijk een definitieve bouwaanvraag voor de voormalige gymzaal aan de Laan van Turkenburg in Bodegraven ontvangen. Tot en met februari 2017 onderzoekt Merosch de ideeën van de brainstormsessie op hun haalbaarheid. Hierna gaat de renovatie in principe van start. In het najaar van 2017 kunnen we verhuizen naar de nieuwe plek.

Blijf op de hoogte en volg het laatste nieuws via ons speciale Twitter-account @Merosch_LLab of via de speciale pagina op LinkedIn

"Mensen zijn geen gevangenen van het lot, alleen van hun eigen denken."
Franklin D. Roosevelt