Het nieuwe kantoor dient als living lab en er wordt daarom een pilot project gedraaid met Kindow binnenzonwering.

Na een proefperiode van een half jaar, bleek dat er zonwering nodig is aan de kant van de zes grote ramen. Als pilot project wordt nu bij één raam de binnenzonwering van Kindow getest.

Intelligente binnenzonwering

Kindow Verticals draaien automatisch met de zon mee zodat ze altijd op de zon gericht zijn. Hierdoor wordt alle lichthinder van de felle zon tegengegaan. Door het meedraaien ontstaat ook meer openheid waardoor meer diffuus daglicht binnenkomt en meer uitzicht ontstaat voor een fijne werkplek. Wanneer het bewolkt is draaien de verticals automatisch open. 

Energie besparen

Volgen van de zon leidt tot meer daglichttoetreding waardoor minder kunstlicht nodig is. Daarnaast bieden Kindow Verticals extra warmtewering door gebruik te maken van materialen met een hoge reflectiewaarde. Materialen die aan de ene kant reflecterend zijn terwijl ze aan de andere kant absorberen. De reflecterende zijde wordt in de zomer met de zon meegedraaid om warmte te weren. In de winter worden de verticals automatisch omgedraaid en draaien ze met de absorberende kant met de zon mee om juist warmte te oogsten (zie afbeelding 'zomer/winter'). 

Solar

Een klein zonnepaneel dat aan de rail gemonteerd kan worden om de batterij op te laden met zonnestroom. Zo kan het systeem volledig autonoom en energieneutraal werken. 

www.kindowblinds.com

Terug naar het overzicht

"Hoe geweldig is het dat niemand hoeft te wachten op een moment, voordat men begint met het verbeteren van de wereld."
Anne Frank 1929 - 1945