Voor het nieuwe kantoor is samen met Fagerhult, de interieurarchitect en Merosch een lichtplan ontwikkelt. Dit plan past bij het interieur en de gebruikte materialen, daarnaast is op de gezondheid voor de medewerkers en de duurzaamheid gelet.

Van de wieg tot recycling

Hoe wordt het milieu beïnvloed door de armaturen van Fagerhult? Zij hebben de gehele levenscyclus van het armatuur onderzocht - van grondstof via productie en distributie, tot het gebruik en recycling. Daarom kan Fagerhult ook (met een hoge mate van precisie) de hoeveelheid CO²-uitstoot melden van al hun armaturen tijdens hun levensduur.

Het werk dat Fagerhult doet om het milieu te sparen is op lange termijn en innovatief en wordt geleid door gedetailleerde doelstellingen. De ontwikkeling van nieuwe producten is de kern van hun activiteiten - van de technische oplossingen die ze gebruiken in hun producten aan de optimalisering tot het gebruik van grondstoffen en milieuvriendelijke productiemethoden. 

Het lichtplan

Vergaderruimten
De wens voor de vergaderruimten was een pendelarmatuur uit één stuk voor boven de vergadertafel in het zwart met zowel een directe als indirecte uitstraling welke dimbaar is. Verder worden deze ruimtes aangevuld met richtbare spots Kaskad welke tevens dimbaar zijn. Er is juist gekozen voor de Kaskad omwille van het schuine plafond in één van de vergaderruimten. Bij de Kaskad blijft de kantelbare lichtunit in het plafond, maar verliest het geen licht naar beneden. Het gerenoveerde gebouw van Merosch is tevens het eerste project in Nederland dat voorzien wordt van de Kaskad reeks.

Entresol

In het plafond van de entresol komen tevens Kaskad armaturen, echter de fixed downlight versie. Voor de kantoortuin was de wens een industriële look. Omwille van de gewenste lichtsterkte en uitstraling, is er gekozen voor de Dino met een prismatische kap. De Dino is een modulair lichtconcept waar men de keuze maakt voor een lichtmodule met een bepaalde output. Deze module kan vervolgens voorzien worden van verschillende attachments voor het gewenste effect. Op de werkplekken krijgen de medewerkers de beschikking over een bureaulamp, waarmee zij zelf de gewenste lichtsterkte kunnen instellen.

Voor de gangzones, entree, sanitaire ruimte en tafeltennisruimte is gekozen voor de Pleiad EVO. Een functionele downlight welke zorgt voor een comfortabel licht.

Terug naar het overzicht

"Logica brengt men van A naar B, verbeelding brengt men overal."
Albert Einstein 1879 - 1955