Maandag 27 november is Willemstein Hoveniers gestart met de tuin rondom het nieuwe kantoor van Merosch.

Het ontwerp en de uitvoering wordt gedaan door Willemstein Hoveniers. Het milieu krijgt volop aandacht in de tuin. Natuurlijke materialen, de juiste (vogel- en bij vriendelijke) beplanting in de juiste verhouding zorgen voor sfeer. Eikenhout, bamboe, en wilgenhout geniet daarbij zijn voorkeur.

Biologische beheermiddelen

Biologische beheermiddelen zijn verweven in het onderhoud van de tuin. Zo wordt bij de aanleg van de tuin direct een bacterie- en schimmelcultuur (Effectieve micro-organismen) in de grond aangebracht. Hierdoor wordt het bodemleven geactiveerd en kunnen de planten hun voeding beter opnemen. Daardoor zijn ze sterker en minder vatbaar voor ziekten en aantastingen.

Duurzaamste Hovenier van Nederland

Dat Willemstein Hoveniers met passie en professionaliteit uw duurzame tuin maakt, blijkt uit het feit dat hij is uitgeroepen tot de Duurzaamste Hovenier van Nederland. Verder is hij aangesloten bij NL-Greenlabel en Lid van het Duurzaamheidsplatform Waddinxveen.

Ook dit jaar is Willemstein Hoveniers genomineerd voor Duurzaamste Hovenier van Nederland. Gefeliciteerd!

greenSand ruimt CO2 op

Op de aangelegde parkeerplekken ligt greenSand. Dit is zuiver olivijn, een van de meest voorkomende mineralen. Het ruimt CO2 op, vooral als het in aanraking komt met water. Kijk hier voor meer informatie

Terug naar het overzicht

"Als men ziet wat juist is, en het nalaat, is het gebrek aan moed."
Confusius 551 v.c. - 479 v.c.