Merosch heeft voor de nieuwe huisvesting een zo duurzaam mogelijke oplossing bedacht om het gebouw te isoleren.

Accompli Afbouw is gecontracteerd voor de realisatie van de afbouw van de renovatie van onze nieuwe huisvesting. Accompli Afbouw is een gerenommeerd specialist in metalstudbouw en systeembouw, een Gyproc Professional. Verder zijn zij VCA-gecertificeerd, hebben ze ervaring met BREEAM-projecten en is het een FSC en PEFC gecertificeerd bedrijf. Zij gaan in week 30 tot en met 35 deze afbouw realiseren. Dat betekent dat zij het bestaande dak gaan na-isoleren tot een Rc-waarde van 6 m²K/W, waarin tevens een akoestische oplossing is verwerkt in de vorm van zacht isolatiemateriaal en geperforeerde gipsplaten als plafondafwerking (zie foto).

De bestaande gevels worden nageïsoleerd door middel van het plaatsen van voorzetwanden. Leuk weetje: voor de voorzetwanden is gekozen voor een integrale oplossing bestaande uit een thermische verbetering (Rc-waarde 6,2 m²K/W) en gecombineerd met een water gevoerde wandverwarming en - koelingsinstallatie (de onderste 2,5 meter van de wand). De wandverwarming wordt geleverd door Technea Duurzaam en aangebracht door Accompli Afbouw. De bovenste 2,5 meter bestaat uit een thermische (Rc-waarde 4,5 m²K/W) en akoestische verbetering (geperforeerde gipsplaten i.c.m. een zacht isolatie materiaal). Het integrale systeem is uit het oogpunt van duurzaamheid gekozen, denk aan materiaalbesparing. Onder de voorzetwand is een wandgoot gecreëerd, om flexibiliteit van werplekken te creëren.

De duurzaamheidsambitie tijdens deze werkzaamheden is om zo zuinig mogelijk met de materialen om te gaan. Restmaterialen worden geretourneerd naar de desbetreffende leveranciers of hergebruikt bij andere projecten van Accompli Afbouw. Zo werken we aan de circulariteit van de materialen.

In week 30 wordt gestart met het dak, in week 32 de voorzetwanden en eind augustus hopen ze de werkzaamheden af te ronden.

Terug naar het overzicht

"Logica brengt men van A naar B, verbeelding brengt men overal."
Albert Einstein 1879 - 1955