02 oktober 2018

09:00 - 13:00 uur

Natlab Eindhoven


Peter Stam vertegenwoordigd Merosch en vertelt over ons circulair gerenoveerde kantoor.

Het klimaatakkoord maakt de renovatieopgave lekker concreet: 100.000 corporatiewoningen gaan #VanGasLos en vanaf 2021 moeten jaarlijks 50.000 huizen aangepakt worden. Een wijk voor wijk-aanpak moet uitkomst bieden en de samenwerking met stakeholders in de omgeving is belangrijker dan ooit. Ga je voor stadsverwarming, waterstof of geothermie? Met de renovatieversnelling in het achterhoofd is een kanteling in je strategie van levensbelang, evenals het ontdekken van financiële triggers. Want is zo’n transitie eigenlijk wel betaalbaar?

Niet alleen in de woningbouw komt de uitdaging snel dichtbij. Met een nog altijd forse kantorenleegstand en een groeiende hoeveelheid functieloze gebouwen is er een groeiende behoefte aan transformatie. Het omvormen van gedateerde gebouwen naar circulair, energieleverend en gezond is geen toekomstmuziek. Ben jij werkzaam als architect of bij een woningcorporatie, gemeente, projectontwikkelaar of (ontwikkelende) aannemer? Laat je dan inspireren in het NatLab2 over hoe zo’n duurzame transformatie er in de praktijk uitziet, want: zo moeilijk is het niet. Gewoon doen!

Onze collega Peter Stam vertelt hoe wij de renovatie van ons kantoor, een bestaande gymzaal uit 1955, zo duurzaam en circulair mogelijk hebben aangepakt.

DIRECT INSCHRIJVEN

Of ga naar de website van Duurzaam Gebouwd voor het uitgebreide programma en om in te schrijven.

Terug naar het overzicht

"Logica brengt men van A naar B, verbeelding brengt men overal."
Albert Einstein 1879 - 1955