11 december 2018

09:00 - 12:00 uur

Bodegraven


In samenwerking met Duurzaam Gebouwd op onze locatie.

De energietransitie vraagt om slimme oplossingen voor de verdeling van energie. Naarmate leefomgevingen meer gebruik gaan maken van Smart Grids, wordt de inrichting van het elektriciteitsnetwerk belangrijker. Een veelgehoord kritiekpunt op het all-electric maken van gebouwen is de piekbelasting en de afwezigheid van energieopwekking in de grauwe en donkere winterdagen. Om die reden krijgt data een belangrijk aandeel binnen dit thema. Kansen rondom het uitwisselen van energie met buren en auto’s worden langzaam zichtbaar. Apparaten worden slimmer en het gebouwbeheerssysteem krijgt een groter aandeel in het gebruik van apparaten.

Als ontwikkelaar, gemeente of gebouweigenaar klinkt dit allemaal erg mooi, te mooi misschien. Je hebt een visie, een stip op de horizon gezet. Je wilt een gasloos gebouw of gasloze wijk, een gebied waar mensen wonen en werken en dat samengaat met duurzaamheid. Maar hoe krijg je nou wat je beloofd is? Het antwoord schuilt o.a. in prestatieafspraken en de aanbestedingsprocedures. Antwoord op deze vraag krijg je tijdens het seminar op 11 december. Praktijkcases vanuit Gemeente Utrecht, Gemeente Tylingen en van de Kromhoutkazerne en De Knoop komen aan bod. Mis dit event op een unieke locatie niet, en schrijf je direct in.

n.b. Dit seminar is aangemeld bij het Architectenregister als bij- en nascholing.

 

INSCHRIJVEN (via Duurzaamgebouwd.nl)

 

Programma

TijdProgrammaonderdeel
09:00 uur Registratie & Ontvangst met koffie & thee
09:30 uur ronald-schilt_1_D33Fnk.jpg  Welkom op locatie en een marktschets

Ronald Schilt
09:45 uur marco-broekman_1_Z5XD2Y.jpg  Hoge duurzaamheidsambities Merwedekanaalzone Utrecht
Marco Broekman
10:15 uur olwin-verhappen_1_M5Q5J8.jpg  Hoe continue innoveren op het gebied van duurzaamheid tijdens een langdurige samenwerkingsperiode?
Olwin Verhappen
10:45 uur yvonne-van-der-hulst_1_NXprvK_DRsm.jpg  Smart Energy-wijk met energieleverende woningen

Yvonne van der Hulst
11:15 uur Napraten met koffie & thee
12:00 uur Einde

 

INSCHRIJVEN (via Duurzaamgebouwd.nl)

Terug naar het overzicht

"Zonder wrijving geen glans"
Ronald Schilt