23 september 2019

13:30 - 17:30 uur

Bodegraven


Het thema van deze open source: 'Van circulair beleid naar ontwerpen en bouwen'

Inmiddels beginnen de eerste beleidsplannen binnen gemeentes zich te ontwikkelen met betrekking tot circulair bouwen. Binnen de gemeente Amsterdam zijn al een aantal serieuze projecten gestart als het om circulair bouwen gaat. Dit zijn koploperprojecten waar we veel nieuwe kennis opdoen en van leren. Wij vinden het dan ook essentieel dat deze kennis gedeeld wordt.

In deze Merosch Open Source gaan we een stuk in op het beleid, maar laten we ook aan de hand van voorbeelden concreet aan bod komen hoe dit in zijn werk gaat.

Programma*

 1. Gemeente Amsterdam Circulair
  Beleid, visie circulaire bouw (gemeente Amsterdam)

 2. Zandkasteel (Amsterdam)
  Circulaire renovatie voormalig ING-kantoor – door Arnoud Matser (Merosch)

 3. Amsterdam International Community School II (AICS II)
  Maandag 23 september: Modulair en tijdelijk schoolgebouw: visie, aanpak en praktische oplossingen – door Bart-Jan Goossens (De Meeuw)

 4. Uw inbreng?
  Werkt u aan een circulair project en wilt u deze kennis graag delen? Geef het aan op het formulier.

*onder voorbehoud van eventuele wijzigingen.

Circulaire locatie

Op onze eigen circulair gerenoveerde kantoor (een gymzaal uit 1955). Het adres is: Eendrachtsweg 3, 2411 VL in Bodegraven. (Niet alle navigatiesystemen kennen dit adres, vult u dan nummer 4 in).


Aanmelden en kosten

Er zijn geen kosten verbonden aan deelname. Wel wordt er een actieve bijdrage verwacht. Daarnaast gaan wij ervan uit dat u zich minimaal een week van tevoren afmeldt als u toch verhinderd bent. (Als dit niet gebeurt, zijn wij genoodzaakt een no show fee van €50 euro in rekening te brengen)

AANMELDINGSFORMULIER


Doelgroep

De doelgroepen voor deze Merosch Open Source zijn: architecten, gemeenten, woningcorporaties en projectontwikkelaars.*

*Bij overboeking van de Open Source krijgen personen uit de primaire doelgroep de voorkeur.


Bevestiging

Zodra het minimum van 10 deelnemers zich heeft ingeschreven, ontvangt u een bevestiging. (Het maximum aantal deelnemers is 20 personen*. Als meer dan het maximum van 20 deelnemers zich aanmeldt, zal een extra sessie worden ingepland). Uiterlijk een week voor de sessie ontvangt u het programma en een overzicht van de deelnemers.


Doel Merosch Open Source

Merosch Open Source heeft tot doel kennis over het verduurzamen van de gebouwde omgeving beter, goedkoper en sneller toegankelijker te maken. Dit doen wij door voor gerichte doelgroepen rondom één specifiek onderwerp een Open Source sessie te organiseren. Voor meer informatie klik hier.

 

Terug naar het overzicht

"Als men ziet wat juist is, en het nalaat, is het gebrek aan moed."
Confusius 551 v.c. - 479 v.c.