28 januari 2019

13:30 - 17:00 uur

Bodegraven


Vanwege succes een extra sessie.

Een laagtemperatuur warmtenet (LT-net) (< 40°C) is een interessant alternatief voor aardgas aan de ene kant en de inefficiënte hoogtemperatuur warmtenetten aan de andere kant. Een LT-net stelt echter eisen aan de woninginstallaties en vraagt om nieuwe technieken voor de opwekking van warmtapwater. In deze Merosch Open Source gaan we in op de kansen en aandachtspunten bij het toepassen van een LT-net. Dit doen we aan de hand van het delen van monitoringservaring van het LT-net in Roosendaal, één van de twee LT-netten (<40°C) in Europa.


Smart Climate Grid

Merosch%20Open%20Source%20Dick%20Maaskan

De gemeente Roosendaal heeft in 2014 een LT-net, het zogenaamde Smart Climate Grid, ontwikkeld, gerealiseerd en ondergebracht in het bedrijf Duurzaam Energiebedrijf Roosendaal (DER).

Bekijk hier een video over het project.

Links: Dick Maaskant (directeur van DER). Rechts: Bart van Oosten (projectleider bij DER en Merosch). Dick Maaskant zal deze middag het project toelichten.

Programma*

Het bijzondere aan Merosch Open Source is, dat naar aanleiding van de aanmeldingen en de aangegeven kennis het definitieve programma en sprekers worden samengesteld. (Het programma en de deelnemerslijst ontvangt u een week van tevoren). Uiteraard kunt u ervan uitgaan dat dit met zorg wordt uitgekozen. Heeft u dus zelf een vraag of kennis die u graag wilt delen? Dan kunt u dit aangeven op het aanmeldformulier en na zorgvuldige selectie kan het zijn dat u gevraagd wordt om te spreken.

13.00 – Inloop koffie / thee

13.30 – Start/Welkom
Esther Wagensveld & Ronald Schilt (dagvoorzitter vanuit Merosch)

13.35 – Kennismakingsronde deelnemers, eigen vragen toelichten

14.05 – Korte intro LT-warmtenetten en perspectieven hiervan –Ronald Schilt (Merosch)

14.20 – Praktijkervaring met het LT-warmtenet uit Roosendaal
Dick Maaskant (directeur Duurzaam Energiebedrijf Roosendaal (DER)

14.50 – Pauze

15.00 – Innovatief tapwatersysteem voor LT -warmtenetten – Dick Maaskant

15.15 – Deelnemer A (iemand aan de hand van de inschrijvingen)

15.35 – Deelnemer B (iemand aan de hand van de inschrijvingen)

15.55 – Afsluiting – Ronald Schilt (dagvoorzitter Merosch)

16.30 – Einde / Borrel

 *Onder voorbehoud van eventuele wijzigingen.

Wanneer?

  • Maandag 28 januari 2019


Locatie

De open source sessies vinden plaats in ons prachtige en inspirerende gerenoveerde gymzaal uit 1955. Het adres is: Eendrachtsweg 3, 2411 VL in Bodegraven. (Niet alle navigatiesystemen kennen dit adres, vult u dan nummer 4 in).


Aanmelden en kosten

Er zijn geen kosten verbonden aan deelname. Wel wordt er een actieve bijdrage verwacht.
Daarnaast gaan wij ervan uit dat u zich minimaal een week van tevoren afmeldt als u toch verhinderd bent. U kunt zich aanmelden via onderstaand aanmeldingsformulier:

In verband met de organisatie rondom dit event en de minimale aanmeldingen hebben we besloten deze niet door te laten gaan. Uiteraard kunnen we wel uw vragen beantwoorden of een afspraak met u inplannen. Neem gerust contact op met Esther Wagensveld: e.wagensveld@merosch.nl

AANMELDINGSFORMULIER


Doelgroep

De doelgroepen voor deze Merosch Open Source zijn: gemeenten, woningcorporaties en projectontwikkelaars*

*Bij overboeking van de Open Source krijgen personen uit de primaire doelgroep de voorkeur.


Bevestiging

Zodra het minimum van 10 deelnemers zich heeft ingeschreven, ontvangt u een bevestiging. (Het maximumaantal deelnemers is 20 personen*. Als meer dan het maximum van 20 deelnemers zich aanmeldt, zal een extra sessie worden ingepland). Uiterlijk een week voor de sessie ontvangt u het programma en een overzicht van de deelnemers.


Doel Merosch Open Source

Merosch Open Source heeft tot doel kennis over het verduurzamen van de gebouwde omgeving beter, goedkoper en sneller toegankelijker te maken. Dit doen wij door voor gerichte doelgroepen rondom één specifiek onderwerp een Open Source sessie te organiseren. Voor meer informatie klik hier.

Terug naar het overzicht

"Zonder wrijving geen glans"
Ronald Schilt