04 februari - 6 februari 2019

13:30 - 17:00 uur

Bodegraven


Er ligt een stevige opgave. Hoe pakken we dit aan?

Er ligt een stevige opgave om bestaande scholen gezond en gasloos te maken. Tegelijkertijd zijn de budgetten beperkt, maar zijn er wel forse kostenbesparingen te realiseren. De vraag die centraal staat bij deze Merosch Open Source is: ‘Hoe komen we tot gezonde en gasloze scholen?’

Programma

Het bijzondere aan Merosch Open Source is, dat naar aanleiding van de aanmeldingen en de aangegeven kennis het definitieve programma wordt samengesteld. (Het programma en de deelnemerslijst ontvangt u een week van tevoren). Uiteraard kunt u ervan uitgaan dat dit met zorg wordt uitgekozen. Heeft u dus zelf een vraag of kennis die u graag wilt delen? Dan kunt u dit aangeven op het aanmeldformulier en na zorgvuldige selectie kan het zijn dat u gevraagd wordt om te spreken.

Het programma* ziet er als volgt uit:

  1. Gemeente en schoolbestuur aan het woord over hun ervaring: de samenwerking, de financiële middelen en mogelijkheden, het proces en de aanpak en het integrale huisvestingsplan.
  2. Het huishoudboekje van de scholen. Over welke middelen beschikken scholen en gemeenten om te investeren in gezonde en gasloze scholen en waar zitten knelpunten en oplossingsmogelijkheden? (Bouwmanagement bureau)
  3. Businesscases op tafel. Enkele praktijkcase doorgerekend. Welke maatregelen tref je, wat kost het en wat levert het op (Bart Advokaat sr. adviseur van Merosch).
  4. Deelnemer a (spreker aan de hand van de aanmeldingen).
  5. Deelnemer b (spreker aan de hand van de aanmeldingen).

*Onder voorbehoud van eventuele wijzigingen.

Locatie

Het adres is: Eendrachtsweg 3, 2411 VL in Bodegraven. (Niet alle navigatiesystemen kennen dit adres, vult u dan nummer 4 in).


Aanmelden en kosten

Er zijn geen kosten verbonden aan deelname. Wel wordt er een actieve bijdrage verwacht. Daarnaast gaan wij ervan uit dat u zich minimaal een week van tevoren afmeldt als u toch verhinderd bent. (Als dit niet gebeurt, zijn wij genoodzaakt een no show fee van €50 euro in rekening te brengen)

AANMELDINGSFORMULIER


Doelgroep

De doelgroepen voor deze Merosch Open Source zijn: gemeenten, schoolbesturen, projectontwikkelaars, architecten.*

*Bij overboeking van de Open Source krijgen personen uit de primaire doelgroep de voorkeur.


Bevestiging

Zodra het minimum van 10 deelnemers zich heeft ingeschreven, ontvangt u een bevestiging. (Het maximum aantal deelnemers is 20 personen*. Als meer dan het maximum van 20 deelnemers zich aanmeldt, zal een extra sessie worden ingepland). Uiterlijk een week voor de sessie ontvangt u het programma en een overzicht van de deelnemers.


Doel Merosch Open Source

Merosch Open Source heeft tot doel kennis over het verduurzamen van de gebouwde omgeving beter, goedkoper en sneller toegankelijker te maken. Dit doen wij door voor gerichte doelgroepen rondom één specifiek onderwerp een Open Source sessie te organiseren. Voor meer informatie klik hier.

Terug naar het overzicht

"Wees de verandering die je in de wereld wilt zien"
Mahatma Gandhi