15 november 2019

16:30 - 18:00 uur

Bodegraven


Beslismodel Klimaatakkoord bestaande woningvoorraad woningcorporaties.

Woningcorporaties hebben enerzijds een verduurzamingsopgave (gestuurd vanuit eigen beleidsdoelstellingen dan wel gestuurd vanuit overheidsbeleid zoals het Klimaatakkoord). Anderzijds worden zij in toenemende mate geconfronteerd met door gemeenten aangedragen oplossingen uit een wijkgerichte aanpak (zoals een warmtenet).

Oplossingen

De beste oplossing uit een wijkgerichte aanpak is vaak gebaseerd op de laagste maatschappelijke kosten, wat niet automatisch betekent dat dit de beste oplossing is voor de woningcorporatie.

Afweginskader voor juiste beslissing

Om hierin een goede afweging te kunnen maken is door Merosch in samenwerking met CE Delft voor een woningcorporatie een integraal afwegingskader met achterliggend rekenmodel opgesteld. Op basis van dit rekenmodel kunnen besluiten genomen worden over de wijze waarop de bestaande woningvoorraad in een bepaalde wijk het beste verduurzaamd kan worden. 

Inhoud kenniscafé

In dit kenniscafé neemt Robbert van Rijswijk van Merosch u mee hoe dit model werkt en hoe het gebruikt kan worden. 

U bent van harte welkom

Merosch Kenniscafé is een interne kennisdelingssessie van Merosch waarbij we het erg waardevol vinden als onze relaties actief deelnemen. Er is ruimte voor (maximaal) 5 externe geïnteresseerden. Mocht u dit dus een interessant onderwerp vinden, dan kunt u zich voor deze Merosch Kenniscafé inschrijven.

Doelgroep

De doelgroepen voor de Merosch Kenniscafés zijn onze directe en indirecte opdrachtgevers zoals: projectontwikkelaars, gemeenten, woningcorporaties, bouwmanagementbureaus, architecten enzovoort*.

*Bij overboeking van het Kenniscafé krijgen personen uit de primaire doelgroep de voorkeur.

Aanmelden en kosten

Er zijn geen kosten verbonden aan deelname. Wel wordt er een actieve bijdrage verwacht.

Daarnaast gaan wij ervan uit dat u zich minimaal een week van tevoren afmeldt als u toch verhinderd bent. U kunt zich aanmelden via onderstaand aanmeldingsformulier:

AANMELDINGSFORMULIER


Adres

Het adres is: Eendrachtsweg 3, 2411 VL in Bodegraven. (Niet alle navigatiesystemen kennen dit adres, vult u dan nummer 4 in).

Doel Merosch Kenniscafé

Merosch Kenniscafé heeft tot doel kennis over het verduurzamen van de gebouwde omgeving beter, goedkoper en sneller toegankelijker te maken. Klik hier voor meer informatie over Merosch Kenniscafé.

Terug naar het overzicht

"Zonder wrijving geen glans"
Ronald Schilt