13 december 2019

16:30 - 18:00 uur

Bodegraven


De verborgen impact. Sta je wel eens stil bij je persoonlijke impact als consument?

De Verborgen Impact door Frederike Noppers

Als duurzaamheidsprofessonial draag je dagelijks bij aan het in stand houden en verduurzamen van onze wereld. Maar sta je wel eens stil bij je persoonlijke impact als consument? Weet je waar jouw telefoon en spijkerbroek vandaan komen? Hoeveel bomen zou je écht moeten planten om die vlucht naar je vakantiebestemming te compenseren? En wat heeft het stukje vlees op jouw bord te maken met ontbossing?

Impact top 10

Tijdens het Merosch kenniscafé bepaal je je eigen impact top 10 en ga je met elkaar in gesprek over wat jij kan doen om een eco-positieve levensstijl te bereiken. Frederike daagt je uit en zal je inspireren hier steeds een stapje verder in te gaan. Want dat wij zelf aan de knoppen zitten om een duurzame wereld te creëren, daarvan is ze overtuigd!

Over de spreker

Frederike Noppers helpt als projectmanager duurzaamheid bedrijven, particulieren en overheden om een positieve impact op de wereld te maken. Na een carrière als consultant en projectmanager in de financiële sector besloot zij om zich alleen nog maar te richten op projecten die bijdragen aan de transitie naar een duurzame samenleving. Zo werkte ze onder andere aan projecten op gebied van circulair en energieneutraal bouwen, product- as-a-service proposities en duurzame business modellen.

Daarnaast geeft ze lezingen en workshops. Begin 2019 leerde Frederike Babette Porcelijn kennen en werd ze zo enthousiast over het boek dat ze spreker voor De Verborgen Impact is geworden.

U bent van harte welkom

Merosch Kenniscafé is een interne kennisdelingssessie van Merosch waarbij we het erg waardevol vinden als onze relaties actief deelnemen. Er is ruimte voor (maximaal) 5 externe geïnteresseerden. Mocht u dit dus een interessant onderwerp vinden, dan kunt u zich voor deze Merosch Kenniscafé inschrijven.

Doelgroep

De doelgroepen voor de Merosch Kenniscafés zijn onze directe en indirecte opdrachtgevers zoals: projectontwikkelaars, gemeenten, woningcorporaties, bouwmanagementbureaus, architecten enzovoort*.

*Bij overboeking van het Kenniscafé krijgen personen uit de primaire doelgroep de voorkeur.

Aanmelden en kosten

Er zijn geen kosten verbonden aan deelname. Wel wordt er een actieve bijdrage verwacht.

Daarnaast gaan wij ervan uit dat u zich minimaal een week van tevoren afmeldt als u toch verhinderd bent. U kunt zich aanmelden via onderstaand aanmeldingsformulier:

AANMELDINGSFORMULIER


Adres

Het adres is: Eendrachtsweg 3, 2411 VL in Bodegraven. (Niet alle navigatiesystemen kennen dit adres, vult u dan nummer 4 in).

Doel Merosch Kenniscafé

Merosch Kenniscafé heeft tot doel kennis over het verduurzamen van de gebouwde omgeving beter, goedkoper en sneller toegankelijker te maken. Klik hier voor meer informatie over Merosch Kenniscafé.

 

Terug naar het overzicht

"Zonder wrijving geen glans"
Ronald Schilt