04 oktober 2019

16:30 - 18:00 uur

Bodegraven


Guus Cals vertelt ons deze middag alles over het concept Ultra-Diepe Geothermie

In het kader van de energietransitie heeft HermanDeGroot, in samenwerking met hogescholen en universiteiten, een uniek concept ontwikkeld: Ultra-Diepe Geothermie. Hierbij wordt warmte die van nature op 4 tot 7 km diepte in de aarde voorkomt, gebruikt voor het opwekken van CO2-vrije elektriciteit, warmte en koude. In tegenstelling tot zon en wind is UDG een constante energiebron, die daarmee een belangrijke bijdrage levert aan de totale mix van duurzame energie. Deze vrijdagmiddag vertelt Guus Cals van HermanDeGroot alles over het concept Ultra-Diepe Geothermie. 

Over de spreker 

Guus Cals is werkzaam bij HermanDeGroot als Specialst Geohydrologie. Guus onderzoekt de potentie van (Ultra-Diepe) Geothermie in de bebouwde omgeving. Hierbij richt hij zich vooral op de geschiktheid van de ondergrond, om zodoende te bepalen welke locatie de hoogste potentie heeft voor het onttrekken van warmte uit de ondergrond.

U bent van harte welkom

Merosch Kenniscafé is een interne kennisdelingssessie van Merosch waarbij we het erg waardevol vinden als onze relaties actief deelnemen. Er is ruimte voor (maximaal) 5 externe geïnteresseerden. Mocht u dit dus een interessant onderwerp vinden, dan kunt u zich voor deze Merosch Kenniscafé inschrijven.

Doelgroep

De doelgroepen voor de Merosch Kenniscafés zijn onze directe en indirecte opdrachtgevers zoals: projectontwikkelaars, gemeenten, woningcorporaties, bouwmanagementbureaus, architecten enzovoort*.

*Bij overboeking van het Kenniscafé krijgen personen uit de primaire doelgroep de voorkeur.

Aanmelden en kosten

Er zijn geen kosten verbonden aan deelname. Wel wordt er een actieve bijdrage verwacht.

Daarnaast gaan wij ervan uit dat u zich minimaal een week van tevoren afmeldt als u toch verhinderd bent. U kunt zich aanmelden via onderstaand aanmeldingsformulier:

AANMELDINGSFORMULIER


Adres

Het adres is: Eendrachtsweg 3, 2411 VL in Bodegraven. (Niet alle navigatiesystemen kennen dit adres, vult u dan nummer 4 in).

Doel Merosch Kenniscafé

Merosch Kenniscafé heeft tot doel kennis over het verduurzamen van de gebouwde omgeving beter, goedkoper en sneller toegankelijker te maken. Klik hier voor meer informatie over Merosch Kenniscafé.

 

Terug naar het overzicht

"Mensen zijn geen gevangenen van het lot, alleen van hun eigen denken."
Franklin D. Roosevelt