28 februari 2020

16:30 - 18:00 uur

Bodegraven


Studie naar praktische tool duurzame keuzes stedelijke ontwikkelingsprojecten

Zes studenten van de master Industrial Ecology hebben het afgelopen halfjaar onderzoek gedaan naar duurzaamheid in stedelijke ontwikkelingsprojecten in een interdisciplinaire setting. Met studieachtergronden vanuit verschillende disciplines - van bouwkunde tot industrieel ontwerpen en milieuwetenschappen -, zijn de studenten op zoek gegaan naar mogelijkheden om het besluitvormingsproces ten behoeve van duurzaamheid te bevorderen.

Inhoud

De presentatie (door Emma Lucassen en Nol van Gerven zie foto) zal een inkijk bieden in de (voorlopige) resultaten van het onderzoek: met het onderzoek is getracht om Merosch - en daarmee ontwikkelaars - een praktische tool aan te reiken die duurzame keuzes in een voorontwerp van stedelijke ontwikkelingsprojecten ondersteund. Aan de hand van een milieubeoordeling met harde data uit academische bronnen worden er binnen 3 duurzaamheidsthema's verschillende maatregelen geboden en gescoord op hun relatieve milieuprestatie. De volgende onderwerpen zullen aan bod komen:

  • Welke ambitieniveaus, maatregelen en indicatoren zijn meegenomen in het ontwerp
  • Uitleg over werking van de tool
  • Ervaringen met toegepaste case studie project Schagen

U bent van harte welkom

Merosch Kenniscafé is een interne kennisdelingssessie van Merosch waarbij we het erg waardevol vinden als onze relaties actief deelnemen. Er is ruimte voor (maximaal) 5 externe geïnteresseerden. Mocht u dit dus een interessant onderwerp vinden, dan kunt u zich voor deze Merosch Kenniscafé inschrijven.

Doelgroep

De doelgroepen voor de Merosch Kenniscafés zijn onze directe en indirecte opdrachtgevers zoals: projectontwikkelaars, gemeenten, woningcorporaties, bouwmanagementbureaus, architecten enzovoort*.

*Bij overboeking van het Kenniscafé krijgen personen uit de primaire doelgroep de voorkeur.

Aanmelden en kosten

Er zijn geen kosten verbonden aan deelname. Wel wordt er een actieve bijdrage verwacht.

Daarnaast gaan wij ervan uit dat u zich minimaal een week van tevoren afmeldt als u toch verhinderd bent. U kunt zich aanmelden via onderstaand aanmeldingsformulier:

AANMELDINGSFORMULIER


Adres

Het adres is: Eendrachtsweg 3, 2411 VL in Bodegraven. (Niet alle navigatiesystemen kennen dit adres, vult u dan nummer 4 in).

Doel Merosch Kenniscafé

Merosch Kenniscafé heeft tot doel kennis over het verduurzamen van de gebouwde omgeving beter, goedkoper en sneller toegankelijker te maken. Klik hier voor meer informatie over Merosch Kenniscafé.

 

 

Terug naar het overzicht

"Als men ziet wat juist is, en het nalaat, is het gebrek aan moed."
Confusius 551 v.c. - 479 v.c.