29 maart 2019

16:30 - 18:00 uur

Bodegraven


Onze Peter Stam praat u bij over de steeds belangrijker wordende MPG.

Volgens het Bouwbesluit 2012 is het verplicht om een MilieuPrestatie Gebouw berekening aan te leveren voor woningen en kantoren bij de Aanvraag Omgevingsvergunning. De MPG geeft aan wat de milieubelasting is van de materialen die in een gebouw worden toegepast. De MilieuPrestatie van een gebouw dient te voldoen aan de grenswaarde van 1,0. Op dit moment wordt MPG nog niet serieus genomen door de meeste mensen. Hoe komt dit?

Gezien de ontwikkelingen op het gebied van energie en de circulaire economie wordt u door MPG expert Peter Stam bijgepraat over de steeds belangrijker wordende MPG.

Inhoud kenniscafé

We nemen u mee met de volgende onderwerpen:

  • Waarom is de MilieuPrestatie Gebouwen ingevoerd?
  • MilieuPrestatie Gebouwen ‘terugblik en vooruitblik’
  • MPG en circulariteit
  • MPG en handhaving
  • Aanscherping MPG-grenswaarde
  • MPG en handhaving
  • MPG lachertje of toch niet?

U bent van harte welkom

Merosch Kenniscafé is een interne kennisdelingssessie van Merosch waarbij we het erg waardevol vinden als onze relaties actief deelnemen. Er is ruimte voor (maximaal) 5 externe geïnteresseerden. Mocht u dit dus een interessant onderwerp vinden, dan kunt u zich voor deze Merosch Kenniscafé inschrijven.

Doelgroep

De doelgroepen voor de Merosch Kenniscafés zijn onze directe en indirecte opdrachtgevers zoals: projectontwikkelaars, gemeenten, woningcorporaties, bouwmanagementbureaus, architecten enzovoort*.

*Bij overboeking van het Kenniscafé krijgen personen uit de primaire doelgroep de voorkeur.

Aanmelden en kosten

Er zijn geen kosten verbonden aan deelname. Wel wordt er een actieve bijdrage verwacht.

Daarnaast gaan wij ervan uit dat u zich minimaal een week van tevoren afmeldt als u toch verhinderd bent. U kunt zich aanmelden via onderstaand aanmeldingsformulier:

AANMELDINGSFORMULIER


Adres

Het adres is: Eendrachtsweg 3, 2411 VL in Bodegraven. (Niet alle navigatiesystemen kennen dit adres, vult u dan nummer 4 in).

Doel Merosch Kenniscafé

Merosch Kenniscafé heeft tot doel kennis over het verduurzamen van de gebouwde omgeving beter, goedkoper en sneller toegankelijker te maken. Klik hier voor meer informatie over Merosch Kenniscafé.

Terug naar het overzicht

"Zonder wrijving geen glans"
Ronald Schilt