Merosch heeft voor haar eigen huisvesting recentelijk een karakteristieke gymzaal uit 1955 in Bodegraven aangekocht. Merosch gaat deze gymzaal zo duurzaam mogelijk renoveren.

Energielabel G

De gymzaal heeft nu energielabel G en Merosch gaat voor dit gebouw nog verder dan het hoogst haalbare label A++++. In een brainstorm (op de Dag van de Duurzaamheid) over de geplande verbouwing kwamen onderwerpen aan bod zoals: gezond, circulair, volledig gelijkstroom, energieleverend, het BREEAM-keurmerk (minimaal Excellent), het GPR-instrument (minimaal een 9) en het WELL-duurzaamheidscertificaat (minimaal Gold).

Bekijk het fotoverslag van de brainstormmiddag.

Living lab

Merosch zocht naar een nieuwe locatie vanwege de interne groei van het bedrijf. Directeur Ronald Schilt: ”Voordat we ons vestigen in het nieuwe pand, willen we het aanpassen tot een huisvesting die inspireert, energie geeft en een ‘Living Lab’ is van toekomstige, duurzame technieken en methoden. Onlangs hebben we met verschillende relaties van ons gebrainstormd over hoe we dit kunnen bereiken. We vonden het mooi om dit te doen op de landelijke Dag van de Duurzaamheid die recent weer plaatsvond.”

Blijf op de hoogte en volg het laatste nieuws via ons speciale Twitter-account @Merosch_LLab

Renovatie en verhuizing

Half oktober heeft de gemeente Bodegraven-Reeuwijk een definitieve bouwaanvraag voor de voormalige gymzaal aan de Laan van Turkenburg in Bodegraven ontvangen. Tot en met februari 2017 onderzoekt Merosch de ideeën van de brainstormsessie op hun haalbaarheid. Hierna gaat de renovatie in principe van start. In het najaar van 2017 kunnen we verhuizen naar de nieuwe plek.

Terug naar het overzicht

"Als men ziet wat juist is, en het nalaat, is het gebrek aan moed."
Confusius 551 v.c. - 479 v.c.